Poses

8 februari 2018
Op een wandelrondje neem ik regelmatig de spiegelreflex camera mee in de hoop dat er iets voorbijkomt wat het schieten van een foto waard is.
Meestal op de A stand en soms op de AV. De andere knopjes zijn abacadabra.
Dus is het moment daar om een workshop fotografie te volgen.
Vorige week was de eerste les.
Die ging twee uur lang over diafragma,  sluitertijden en ISO. Met een afsluitende huiswerkopdracht. De leidsman beaamde dat de eerste les erg veel theorie en moeilijk was. Maar aan het eind van les 6 zouden we om de stof lachen.
Ik werd ’s nachts een paar keer wakker. IMG_5854[1]Snap ik wat de bedoeling is?  En wat moet ik op de foto zetten?  ‘Denk na, wees creatief’ echode het in mijn hoofd.
Vrijdag stapte ik op een paar stratenmakers af en legde uit waarom ik een foto van hen wou nemen. Het vragen alleen al was een overwinning. De andere 4 foto’s moesten binnen worden gemaakt.
De duurloop zaterdag liet ik er niet voor schieten, maar voor ik onder de douche stapte, ging ik proberen wat ik had bedacht.
In de tweede les werden de foto’s vertoond van alle 8 cursisten en kreeg ik te horen dat ik voor de test geslaagd was. Joepie!
Maar nu de nieuwe huiswerkopdracht.
Twee foto’s: Een abstracte (dat komt wel goed) en één met het onderwerp erotiek. Oei!
Ik heb wel ideeën, maar dan heb ik iemand nodig die voor de camera wil. IMG_2575
Donderdag aan het eind van de middag loop ik bij collega x binnen en zie direct mogelijkheden en doe uit de doeken wat ik wil fotograferen.
Ze stemt in en vraagt wat voor schoenen en panty’s ze morgen mee moet nemen. ‘Kijk zelf maar even wat het mooiste is’ zeg ik schijterig. Morgen dus.
Morgen weet ik of ik de foto die ik voor ogen heb is gelukt!