Out (of) Form

3 april 2016
Ben je aan het oefenen voor een trailrun?
Ik druk op de pauzeknop van mijn horloge en blijf staan. Je kan hier rechtdoor hoor! Ja, ja, dat zie ik ook wel zeg ik, maar ik moet even kijken welke kant ik uit moet. Ik sta middenin een groep mountainbikers.
Waar ga je heen dan?
outformIk zeg een beetje beschaamd dat ik dat niet weet. Ik ben hier het weekend op de camping ergens in de buurt en loop een rondje van 17 km. Of ik dan aan het oefenen ben voor een marathon? Ja, dat klopt. Nee, niet voor Rotterdam.
Er ontstaat er een prettig gesprek. De mannen komen uit Steenwijk en zijn lid van sportvereniging Outform en begeleiden volgende week een trailrun op de Woldberg. Kan ik best aan meedoen vinden ze. Verschillende afstanden, dus voor elk wat wils.IMG_1956
Als ik even later weer in de stilte van het bos loop moet ik glimlachen. Wat een leuke onderbreking. En wat is het toch een voorrecht om zo op zondagochtend door de natuur te rennen. Toch duurt het gevoel van blijdschap niet heel erg lang.  Ik merk dat ik behoorlijk vermoeid ben en ik heb nog een heel eind te gaan.
De route die Klaas-Jan heeft gemaakt loop ik op aanwijzingen van de Garmin en vaak heb ik geen flauw benul waar ik ben. Tot ik bij hunebedden langs kom. Hier ben ik vaker geweest.IMG_1951
Probeer te genieten zegt Mettje2. Het is hier prachtig. Dat klopt, maar de benen protesteren steeds meer en ik grijp elk excuses aan om te stoppen. Foto’tje maken. Twintig tellen later nog een keer, want deze plek is net even mooier. Halt houden omdat er iemand voor me rent en ik net te langzaam op hem inloop en de kans bestaat dat ik te lang in zijn buurt blijf en er een gesprek gaat ontstaan. Dat wordt geen leuk gesprek want ik ben inmiddels behoorlijk geërgerd.
Gelukkig gaat mijn voorganger bij het volgende kruispunt rechts en ik links. Direct daarna weer een fotomomentje.  Ik begin aan mezelf te twijfelen. Als het zo moet kan ik misschien beter stoppen met hardlopen. En zo hark ik door tot ik een punt herken en weet dat ik nog zo’n twee kilometer heb te gaan. Als ik de camping oploop en op een stoel neerval krijg ik zonder er om te vragen een kop koffie en shake voorgezet. IMG_1954
Als ik weer een beetje op adem ben gekomen, vertel ik over de prachtige route die ik gelopen heb. Helaas dachten mijn benen daar vandaag anders over, ga ik verder. Het grootste deel vandaag was overleven. Ik denk dat ik voor volgende week maar een training schrap ga ik verder. Volgens mij ben ik dit weekend te enthousiast bezig geweest en behoorlijk uit-vorm.