(on)balans

25 oktober 2016
Net zoals voorgaande keren waren er vele mails van te voren over ‘het hardloopweekend’. Dat kwam ook omdat er deze  keer een iets andere taakverdeling is in wie de boodschappen gaat halen en wie de sauna reserveert.
Vragen als: wat eet je in de havermout, drink je dat met volle, magere of sojamelk en lust je wel olijven en jij vindt naturel chips toch het lekkerst moesten allemaal beantwoord worden.IMG_3203
We gaan deze keer eveneens naar een andere locatie. Oude Willem in het Drents Friese Wold zal onze thuisbasis worden voor twee dagen.
Aangezien dat voor ons iets dichterbij is dan de IMG_3204Veluwe kunnen Hanny en ik een uur later vertrekken maar moet Yvonne een uurtje eerder dan anders op pad.
Als we bijna gelijktijdig op de camping van boer Jansen arriveren wordt er eerst bijgepraat onder het genot van koffie met pepernoten. Daarna de vraag wat voor hardloopkleding er aan getrokken moet worden voor een rondje van tien kilometer.
De beide andere vrouwen gaan voor de lange broek, ik kies voor kort. IMG_3206
Vandaag zal ik meelopen. Voor morgen heb ik voor de zekerheid de mountainbike meegenomen. We lopen in rustig tempo de camping af, een stukje over het fietspad en lopen dan het  parcours van het acht kilometer rondje wat hier in de zomermaanden door SV Friesland wordt georganiseerd. Ik had van te voren aangekondigd dat de paden grotendeels over asfalt zouden gaan aangezien dat voor mij iets aangenamer zou zijn. Zoals bijna altijd treffen we het met het weer. Het is fris, maar met het zonnetje erbij is het heerlijk lopen. Als we bij het Prinsenbos zijn, komen we drie loslopende paarden  tegen. Sinds 2011 lopen deze viervoeters los in dit gebied. Ze zijn mensen gewend en storen zich in het geheel niet aan onze oeh’s en ah’s.
Binnen het uur zijn we terug en eten een lichte lunch in de camper en vertrekken dan voor een uitstapje naar Boyl, enkele kilometers verderop, waar de sauna gelegen is. Na een heerlijke relaxmiddag/avond zetten we de kachel bij terugkomst op stand III en even later is het comfortabel warm en tijd voor een wijntje.
IMG_3207De avond wordt redelijk op tijd afgesloten met een gang naar de stallen waar zich nu de wasgelegenheid en toiletten bevinden.
De volgende ochtend worden we wakker van het getik op het dak. Hé? Het regent. Tijdens het ontbijt laat buienradar zien dat het in de rest van Nederland wel droog en onbewolkt is.
Op de vraag wat ik ga doen, meefietsen of toch lopen twijfel ik. Ik zou dolgraag mee gaan rennen, maar voel me beroerd. Gisteren in de sauna voelde ik me  steeds minder fit worden en het grieperige gevoel dat al een paar dagen licht aanwezig was breek nu kennelijk door.IMG_3210
Ik heb afgelopen nacht bijna niet kunnen slapen van de hoofdpijn en voel me steeds beroerder. ‘Het lijkt me beter om mee te fietsen’ zeg ik, om vijf minuten later te laten weten dat dat er ook niet inzit. Ik geef dan toe dat ik me echt ziek voel. Ik blijf hier wel wachten tot jullie terug zijn is mijn idee. Maar daar willen de dames niks van weten. We breken op. Alleen één probleempje, ik wil niet meer rijden en Hanny durft de camper niet terug naar Leeuwarden te rijden (het is inderdaad wel een bakbeest). Yvonne stelt voor om Wiebren te bellen, die er drie kwartier later is. Ik stap bij Hanny in onze ‘gewone’ auto, Yvonne draait de wielen in de richting van Haarlem en Wiebren rijdt de camper terug.
Jammer dat het weekend zo plots op deze manier moet eindigen. Maar mensen, kinderen, wat was ik blij dat ik thuis was. Nu, twee dagen later voel ik me, gelukkig, al weer veel beter.

One thought on “(on)balans”

  1. potverdorie poppenstory! Balen zeg! Voordat jij zegt dat je niet kan moet er wel heel wat gebeuren… Fijn dat je je weer wat beter voelt!

Reacties zijn gesloten.