crossen in het bos

20 december 2015
De Gaasterlandloop in Balk leek een mooie loop. Maar ik had me na afgelopen zaterdag heilig voorgenomen om eerst niet weer in wedstrijdverband met Hanny te lopen.
Donderdag komt er een app-je binnen. Hanny:  Zaterdag wordt ‘m niet met mij, maar we kunnen wel meedoen aan een cross zondag in Appelscha.  Tien kilometer en misschien wil Yvonne ook wel mee. Vergeten ben ik wat ik de hele week al roep. ‘Het lijkt mij wel wat’ antwoord ik terug. Ook Yvonne laat weten dat ze graag meegaat. En, als er nog plek is in auto, haar mem ook graag meegaat. Die wil wel een stukje wandelen.
Zaterdag denk ik dat de massage van vrijdagochtend alle pijntjes heeft weggenomen en ren een klein rondje. Maar dat blijkt  valse hoop. De hamstrings voelen lang niet goed. Ik zal toch echt gas terug moeten nemen. En dus hobbel ik het rondje rustig uit.
We zijn IMG_1205zondagochtend Leeuwarden nog niet uit als ik mijn gedachten deel naar Hanny over hoe ik denk dat ik het vandaag ga doen. Ik ga niet met jullie oplopen. Ik wil vandaag van het rennen genieten. Dat gedoe van vorige week op Ameland wil ik niet weer. Maar Hanny is ook niet van plan om een pr neer te zetten. We gaan een gezellig tempo aanhouden, zo zegt ze.
Nadat we ons in het restaurant van camping De Roggeberg hebben ingeschreven en om hebben gekleed, lopen we naar de start. Yvonne geeft aan dat het lopen er de laatste tijd wat bij in is geschoten, dus easy tempo.
Nadat we op de foto zijn gezet gaan we op weg. Yvonne en Hanny kwebbelen voor het vaderland weg.  Wat ook enkele mannelijke lopers opvalt in het groepje. Die horen de verhalen met verbazing aan.verhoeve cross
Het parcours is prachtig, het tempo aangenaam en het weer uitzonderlijk. Voordat we het weten zijn we terug op de plek waar we zijn vertrokken. Yvonne haar mem staat ons al op te wachten en na de gebruikelijke beker thee na afloop, wandelen we terug naar het restaurant. Op vertoon van het startnummer krijgen we een kop snert en keuvelen we nog efkes gezellig na voordat we de tocht naar huis weer aanvaarden.