Verwanten

24 november 2021
Tot nu toe heb ik mij nog niet een woensdag verveeld. Dat mensen die niet meer werken, zeggen dat ze het nu drukker hebben dan ooit, snap ik wel een beetje.
Ook voor vandaag moeten er keuzes worden gemaakt. Ga ik wel of niet zwemmen, en wanneer dán of ga ik een rondje rennen. Of klusjes in huis.  Maar eigenlijk heb ik gisteren mijn keuze al gemaakt. Ik ga op de fiets naar tante Annie in Dokkum.  De oudste zus van mijn vader.
Er wordt weinig wind verwacht en dat beetje wat er is, komt uit het noorden. Dat is mooi. Dan heb ik de terugweg wind mee.
Na een stevig ontbijt vertrek ik op de mountainbike. Ik wil over het fietspad langs de Ee langs en daar zijn veel zogenaamde heechthouts (hoge houten bruggetjes). Met de mountainbike zijn die gemakkelijker te trotseren dan met de Speedmax. En het smalle pad leent zich ook beter voor de mtb.dokkum
Ondanks dat het triest weer is, er toch wat wind staat én uit het zuiden komt, amuseer ik mij prima. Dat zal op de terugweg ietsje anders zijn vermoed ik, maar daar ga ik me nog niet druk over maken.
Ik heb de Evergreen top 1000,  die deze week op Radio 5 is, op mijn oortjes en geniet van de muziek.  Ik hou wel van het genre dat voorbijkomt.  ‘Dat komt door je leeftijd’ zegt Mettje 1 smalend..  Volgend jaar heb je zes kruisjes. Ik frons mijn wenkbrauwen. Ja. evenals de dagen vliegen de jaren ook voorbij.
Ongeveer 6 km voor Dokkum twijfel ik of ik zal bellen om te vragen of mijn bezoek gelegen komt. Maar verwerp het idee direct. Ze is vast wel thuis.
Het volgende moment bedenk ik me dat ik geen fietsslot en mondkapje bij mij heb. Ook weet ik niet meer precies hoe het met de bezoekregels zit. Is het nog een advies of al een maatregel dat er vier bezoekers tegelijk mogen komen?tante Annie ea
Voordat ik aan kan bellen gaat de deur al open en staat Romana daar. ‘Kom binnen’ zeg ze. ‘Ik ben net even bij mijn moeder om wat te brengen.  En tante  R en B zijn er ook’. De fiets kan binnen in de hal staan en daar pel ik eerst wat lagen fietskleding af om daarna  op de bank te ploffen. Als er even later nog twee tantes binnenkomen zijn de zussen op twee na, compleet. Gezellig, zo vaak zie ik ze niet. Na een uurtje is het tijd om weer op huis aan te gaan.
De wind valt reuze mee en in no-time ben ik weer in Leeuwarden. Na de douche en de lunch is het half drie. De dag is al weer bijna om.