de_knolleboekelte
September 2020
MTWTFSS
«Nov  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
rinne en sport

Whats in a name

19 mei 2014
Ik had helemaal niet de intentie om mee te doen. Aan Loop Leeuwarden. Maar na een berichtje van Niels met de mededeling dat ik het niet kan maken om niet mee te doen,schrijf ik in. Voor het gemak vergeet ik dat ik de laatste maanden weinig lange afstanden heb gelopen.

Vervolg…

Als ik zaterdag in de stadshal in de rij sta om mijn startnummer op te halen wordt er niet zoals ik gewend ben naar mijn naam gevraagd maar naar mijn nummer. Ik heb geen idee en wordt naar de infobalie verwezen. Weer wachten. Als ik aan de beurt ben zeg ik tot vijf keer toe mijn naam. Zal ik het opschrijven vraag ik daarna zuchtend. Wat een gedoe. Even later ga ik als 503 weer naar huis.
Zondagochtend fiets ik samen met Klaas-Jan naar de start. Het is al warm en de temperatuur zal nog veel verder oplopen. Voor de start wissel ik kort een paar woorden met Thierry en Niels en maak kennis met Martin die ik van twitter ken. In het startvak kom ik Martijn tegen die vandaag voor het eerst een halve marathon gaat lopen.
Ik ga rustig van start. Loop achter de pacers van twee uur maar moet die na een kilometer al laten gaan. Vanwege een plaspauze. Het maakt niet uit. De temperatuur is er niet naar om nu onder de twee uur te willen lopen. Ik glimlach als ik denk aan de whatsapp die ik vanochtend van Yvette kreeg. Lekker huppelen stond er. En dat is precies wat ik ga doen.
De nieuwe Hoka’s zitten lekker om mijn voeten en ik geniet van het landschap. De route is bekend. Hier loop ik grotendeels mijn trainingskilometers.
Ik sla geen verzorgingspost over en neem elke keer water en een spons die voor verkoeling moet zorgen. Na kilometer tien wordt er veel gewandeld en zie ik lopers in de berm zitten. De warmte eist zijn tol. Zelf heb ik nog nergens last van. Wel moet ik bij elke waterpost stilstaan om te drinken omdat mijn maag anders opspeelt. Ik verzoen me met de gedachte dat het niet van belang is of de reis nu vijf of tien minuten langer duurt.
De waterpost bij kilometer 17 staat praktisch naast ons huis en ik praat onder het genot van een beker water even bij met Akke die vanwege de hitte en blessures het verstandiger vond om niet mee te doen.
De kortste weg naar de finish is nog twee kilometer. We gaan dus via een omweg. Inmiddels loopt Femme me voor de derde keer voorbij en haak ik aan. Gezamenlijk gaan we verder richting finish.
Als we bij het Hoeksterend komen zie ik waar de extra kilometers vandaan moeten komen. We maken een lus op de Voorstreek. Inmiddels is het beste er wel vanaf en wil ik het tempo laten zakken. Femme spoort mij aan om door te blijven lopen. Wat ik dan ook maar doe. Naast elkaar komen we over de finish.
Ik hoor mijn naam en loop naar Froukje die vraagt hoe het was. Ik moet even bijkomen en kan alleen maar zeggen dat het best wel warm was. Ondertussen hou ik me stevig vast aan het dranghek omdat ik niet helemaal zeker ben of ik wel blijf staan zonder steun.
Even later pak in het uitloopgebied een paar stukjes sinaasappel en een flesje sportdrank en voel me daarna weer helemaal goed en ga richting Prinsentuin waar onze fietsen staan. Klaas-Jan staat al te wachten en samen fietsen we naar Niels waar we mee hebben afgesproken om na de run nog efkes langs te komen. Ook Martin en zijn vrouw zijn er en onder het genot van koffie met taart is het heerlijk na kletsen en ben ik blij dat ik me om heb laten praten om toch mee te doen aan dit verder toch wel prima verzorgde evenement.

1 comment to Whats in a name

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><strike><strong>